torstai 18. helmikuuta 2016

Valio ainesta!

Ruuan alkuperällä on väliä. Olen vahvasti sitä mieltä!

Vierailin ravintolassa asiakkaan roolissa. Luen listaa, kysyn tarjoilijalta "onko kana kotimaista?"
Tarjoilija ei tiedä ja hiippailee keittiöön viisastuttamaan itseään. "ei, ei ole kotimaista". Hmm... en valitse kanaa siis... "onko kinkku pizzassa kotimaista?" Tarjoilija ei tiedä, epäilee kyllä olevan mutta matkaa taas keittiöön.. "kyllä se on". Hyvä, valinta on selkeä.
En halua thaimaalaista kanaa jota Subway (ainakin joskus käytti) enkä saksalaista kanaa (joita naapuri nakkikiska käyttää), en osta myöskään Wotkinilta brasilialaista kanaa, vaan haluan kotimaista kanaa! Piste.
Tietoinen riski tulee joskus jos yllätän itseni mäkkäristä. Lokin siivestä ei myöskään saa varmana yhtään mitään kotimaista mutta sen riskin otan sillä ilmoittavat asian selkeästi.

Mutta miksi ihmeessä kotimaisia tuotteita ei käytetä?
Olisiko se kamalaa ottaa salaatti annoksesta euro enemmän ja käyttää kotimaisia tuotteita?
Edes kasviksia?
Hinta on valitettavan monella se juttu. Itselläni se juttu on laatu, joka on tässä tapauksessa kotimaisuus. On selvää että suomalaisia katkarapuja tai tonnikalaa ei ole tarjolla mutta kun kotimaassa tuotetaan paljon kaikkea niin miksi mennä merta edemmäs kalaan?

Koen joka kerta itseni petetyksi kun tulee uusi tuote, viimeiseksi joku "kotitilan rae juusto"- ja Virolaista! Wotkins myy tehtaanmyymälässä jauhelihaa, alkuperämaa Viro.
Subwayn myyjä ei löytänyt yhtään mitään kotimaista raaka-aineistaan.

Valioltakin löysin tuotteen josta sitten myöhemmin huomasin puuttuvan avainlipun ja tokihan siinä sitten oli myös joku ulkolainen ainseosa jonka vuoksi ei löytynytkään. Jotkut tuotteet vaan on sellaisia että niihin uskoo 100%  mutta kokemuksesta, tarkistan vielä varuiksi.

Kasvisruoka on sellainen jota olen alkanut lisäämään reilusti ruokavalioomme. Olen löytänyt uusia hyviä makuja ja lisääkin tarvitsisi. Suomi-kokki vaan ei oikein meinaa taipua osaamisellaan esim. intialaisiin tai thai kasvis ruokiin. Nehän olis ihan parhaita!
Tässä kategoriassa uskon että tuoteselosteista löytyy paljon ulkolaisia aineita. Kun ihan vaikka pakaste herneitä ei saa kotimaisia kuin isoista marketeista.

Suosi Suomalaista, käytä kotimaista!

Ei kommentteja: