torstai 20. elokuuta 2009

Matkalla...

Aikaa sitten, lupasin esitellä omastanäkökulmastani kohteen, AZORIT.

Kuvat kertovat enemmän, kuin tarinat. Tarinaa saari kuitenkin myös pitää sisällään. Kohteeseen saa suhteellisen edukkaita matkoja. Vain 1 matkatoimisto tekee kohteeseen matkoja, ja se on Hispania. Finnair lentää kohteeseen suoraan, ja sitä kautta voi myös löytää lennot ja hotellin itse.

Azorit ovat saariryhmä atlantissa. N. reilu 1500km portugalin rannikolta. Saariryhmä kuuluu Portugalille. Saaret ovat ollet hyvästi eristyksissä, siitä asti, kun ne ovat syntyneet tulivuorten purkauksissa. Tulivuoret ovat edelleen aktiivisia joillain saarilla, ja sen kyllä huomasi. Olimme São Miguelin saarella, joka on saarista suurin. Muillekkin saarille pääsee esim. lentäen, mutta se on melkoisen tyyristä. Viikon matka on riittävä, ellei halua tutustua muihin saariin. Saaret ovat kovin pieniä, ja ne on pian nähty.

Suuria plussia saarelta löytyy mm. aivan mieletön luonto! huhti-toukokuussa saari kukkii, ja se on kyllä varmasti näkemisen arvoista!
Saarella on lyhyet etäisyydet, ja kannattaakin vuokrata auto tai mennä päivän tai puolen päivän jeeppisafarille. Näin näkee saarta parhaiten.
Saaren luontoon kuuluu vain lintuja ja jotakin pikku öttiäisiä. Saarelle ei ole tullut mm. käärmeitä ja isoja hämähäkkejä jne. nilviäisiä, joten patikointi ja käpsyttelyt ovat turvallisia. Saarelta löytyy vain lehmiä, paljon, ja ihmisten muut kotieläimet. Saarella on hyvin vähän koiratouhua. Saaren oma rotu, Cão de Fila de são Miguel. Koirat ovat jalostuneet vain vartioimaan karjaa. Ne ei ole sylikoiria, eikä varsinkaan ystävällisiä! Azorilaiset eivät juuri pidä koirista. Ne ostavat ne vain käyttötarkoitukseen, ei lemmikiksi. Paikallinen oppaamme meinasi pyörtyä, kun kerroin, mitä Portugalinpodengot maksavat Suomessa. Eikä hän myöskään tiennyt omaa kansallisrotuaan! Mutta, hänellä olikin 7 kissaa kotona, mitä voi odottaa??
Lisäksi plussana on miellyttävä ilmasto. Ympäri vuoden n. + 20-25c.

Miinuksena saarella oli ajoittainen sumu ja pilvisyys. Kun olimme lähdössä delfiinejä katsomaan, harmittelimme pilvistä keliä, mutta pilvet olivatkin vain saaren päällä, juuttuneena vuoristoon. Eli merellä paistaa! Kannattaakin siis laitella aurinkorasvat naamalle, vaikka lähtiessä olisikin pilvistä!
Myös nähtävyydet jää näkemättä, jos on sumuista. Saarella ei myöskään ole juurikaan ostosmahdollisuuksia. Rahamme laitoimme vain ruokiin ja juomiin. Pieniä kaupoja on muutamia, ja saarella on 1 iso kauppakeskus, Suomen hinnoissa. Itse keskusta on hiljainen, ja en tiedä, onko saarella yhtäkään yökerhoa... Eli bailaajalle, saari ei sovellu.
Ruoka oli myös melko surkeaa... Viimeisenä päivänä löysimme paikallisen oppaan suosituksesta, hyvän ravintolan. Se olikin ainut paikallinen paikka, jossa sapuska maistui! Kauppakeskuksesta löytyy kyllä nämä perus burgen kingit, pizza hut... ym. Mc Donalds löytyy myös, mutta se on kaupungin laidalla.

Lehmiä, lehmiä, lehmia....! Tiet pullollaan!


Näkymiä hotellimme parvekkeelta.


Tulivuori on sammunut, mutta kraaterin reuna savuaa edelleen. Maa oli niin kuumaa, että paikoin kengän pohjien läpi kuumotti. Myös todella voimakas rikin haju, oli paikoin liiankin voimakas!


Cão de Fila de são Miguel. En suosittele paijaamista...


Rantaa. Jos katselee rannalla oikein tarkkaan, voi nähdä delffiinejä tai valaita! =)


Se on tämä se meidän normaali huonekasvi, limoviikuna...!Kraateri järviä. Nämä on kuuluisat kaksoisjärvet, vaikka tosin, vesi on sekoittunut jo niin, ettei värieroa enään huomaa...Tämä on pakko nähdä, jos on yhtään "kummitus" friikki! Hylätty, valtava hotelli. Samaiset Filat kyllä vartioivat myös tätäkin, mutta näky on kuitenkin niin aavemainen, ettei voisi uskoa. Hotelli rakennettiin ja pian se lopetettiin. Maisemat ovat upeat, mutta sijainti on liian syrjäinen. Hotelli avattiin uudestaan 90- luvun alussa, ja sinne tuotiin hienosto huonekaluja aina ranskasta asti. Luxus hotelli kaatui kuitenkin jo alkutaipaleella, ja jäi uudestaan tyhjäksi. Koirat hommattiin vartioon, kun arvohuonekaluja alettiin varastelemaan. Nyt uskoisin paikan saavan olla rauhassa rosvoilta. Hotellille on kaavailtu uutta alkua, mikäli saisivat rakennettua golf kentän lähistölle. Paikka avattaisiin siis golf hotellina... Saa nähdä. Hotelli näkyy massiivisena monesta kohtaa. Varsinkin kaksoisjärviä kiertävältä tieltä.
Runsaassa sumussa paikka oli vielä aavemaisempi!!Alas rannalle kannattaa kävellä, jos vain kunto kestää. Maisemat ovat mahtavat ylhäältäkin!


Aina on joku, joka haluaa olla spessu!


Delffiini ja valas safarit kannattaa kokea, ehdottomasti!! Vaikka joka kerta ei nappaisikaan, isojen kalojen kanssa. Pikku delffiinejä paikalla on kuitenkin aina, tai saa rahansa takaisin!

*

Ei kommentteja: