maanantai 16. kesäkuuta 2008

Katsastus kunniaan!

Yrityksemme yksi autoista on ollut ajossa sellaisella henkilöllä, joka ei tod. tiedä autoista tai niiden huoltamisesta mitään. Jopa minä tajuan, että huoltokirjan löytää hanskalokerosta, ja siinä kerrotaan koska autoa tulee seuraavaksi huoltaa... Noh,minä olen kyllä aina kiltisti huolehtinut tästä autosta, mutta VAIN huoltojen osalta. Nyt selvisi, että auto olisi pitänyt katsastaa marraskuussa... Auton kuski on lomalla, joten ajattelimpa olla ystävällinen, ja viedä auton katsastukseen. Autolla kun on ajettu vain terveisiä, ja mittarissa 75 000km, en kuvitellutkaan että koko päiväni menisi katsastus asemalla... Noh,soittelin aamulla, että tulossa ollaan, jottei polliisit vie kilpiä ja anna pamppua. Paikan päällä kerrottiin, että jonoa on n. 40 min. "voitte olla n. 30min poissa, jotta olette sitten varmasti paikalla"
Lähdin, ja palasin, eikä numero ollut muuttunut mihinkään, siis se vuoronumero...! HÄ? Kävin jopa jo kysymässä, että toimiiko se? Toimii kyllä... Noh, odottelin puoli tuntisen kavereineen siinä, kunnes vihdoin auto otettiin sisään. Ja sittenhän se vasta kestikin... Kesti ja kesti... Vihdoin, kun katsastus setä auton toi, laittoi hän punaisen tarran tuulilasiin, ja totesi " tämä auto jää tähän..." Noh? Mitä? Hä? Eikä? Taxii!!
Setä oli aidosti huolissaan. Auto oli pahasti rikki. Ajo olisi hengen vaarallista. Sanoi kuitenkin, ettei autoa välttämättä tarvitse hinata, vaan jos oikein varoen köröttelee, voi hän laittaa ajoaikaa seuraavaan aamuun asti, jotta saamme sen korjaamolle. Minähän en tajua mitä vikaa missäkin on, autohan kulkee, mutta viisaammille tiedoksi että mm. oikea raidetangon ulompi pää väljä, irtoamisvaara. Ja tajusin sen verran kun katsastus setä sanoi että käy näin, jos se klesaa kokonaan, ja näytti käsillä eri suuntiin, eli metsään menee... Noh, nyt sitten ei muuta kuin toista kuskia hakemaan, ja köröttämään kohti korjaamoa. Kiitos siis tällä kertaa sille tarkalle katsastusmiehelle. Monesti kun olen niille irvistellyt, että ei tarvii nipottaa kaikesta. Ja tälläiseen ei tietysti ole tottunut "uusien" autojen kanssa. Mutta parempi se punainen lappu tuulilasissa, kuin mamma ojassa!

Ei kommentteja: