torstai 26. kesäkuuta 2008

Selitys ja pieru, ne vain tulevat...

Ohhoh, ompas kohteliasta. Kun jättää asunnosta tarjouksen, niin eikö siihen kuulu vastata? Ei hyväksytä, hyväksytään, vastatarjous, sutikaa suohon jne... Näitä voisin olettaa kuulevani kun tarjousta laitan. Juttelin kerran yhden mukavan ja yli innokkaan välittäjän kanssa, joka sanoi että "tämähän on hänen työtään, jokaiseen ostotarjoukseen tartutaan, koitetaan nostaa hintaa tai alentaa hintaa, että saisi kaupat mahd. pian tehtyä. Se on edullista kaikille"
Tälläisessä uskossa olenkin ollut, mutta...
Viime kesänä jätimme tarjouksen yhdestä talosta. Vastausta ei kuulunut... Soitin välittäjälle, ja tiedustelin tilannetta. "no täällä on nyt sellaisia juttuja menossa, ettei teidän tajousta ole vielä keritty käsittelemään, ja otamme sen heti kun tämä kolmas asia on selvitetty, läpä, läpä, seli, seli". Siis mitä? En tajunnut yhtään tuosta. Meidän tarjoushan oli mennyt jo vanhaksi, miksi siihen ei voitu sanoa ei tai joo? Miksi piti selvitellä kaikenlaista.... Selli, seli...
Sitten tuli tämä edellä mainittu innokas välittäjä kuvioihin. Häntä jäi asia vaivaamaan, kun sanoin ettemme olleet saaneet mitään vastausta asiaan talon välittäjältä. Noh, tämä innokas välittäjäpä sitten olikin niin innokas, että hän tosiaan selvitti numeron tuon talon omistajille, soitti sinne ja kysyi, mikä on? Vastaus tuli suoraan " hylkäsimme heti tarjouksen, ei tässä ole mitään epäselvyyksiä ollut, emme tingi yhtään hinnasta..." No miksi tämä taloa välittänyt herra sitten selitteli minulle kaikenlaista jargonia? Kyllä ohhoh... No, nyt viimeisimpään tarjoukseemme ei myöskään ole reagoitu. Mutta ehkäpä viesti tuli perille = taloon laitettu uusi esittely... Mutta miksi pitää selitellä?

Miksi ei ole selkärankaa tai halua sanoa joo tai ei? Onko se niin vaikeaa? On kait... =/
Turha ihmetellä, miksi olen monesti sitä mieltä, että välittäjät ovat huijareita ja jujuttajia... =(

Ei kommentteja: