tiistai 19. toukokuuta 2009

Oikeesti rehellinen!

Juttelimme eilen kyläreissulla yhdestä ystävästämme. Hän on iso mies, jolla on vahvat mielipiteet. Mutta, hän on myös oikeasti rehellinen ja avoin. Kaikki sanotaan, oli hyvää tai huonoa. Misteri taitaa itsensä tunnistaa, kun tähän hieman lisää kirjoittelen... ;)

Kuinka moni kertoo, jos asia on oikeasti hyvin? Koska olet kertonut ystävällesi, kuinka hyvä tyyppi hän on? Ihan ne pienimmätkin asiat? Koska kehuit jotakin, ihan vaikka vain pienestä asiasta?
Noh, avoin ja vilpitön vastaanotto on aina, kun käymme tämän ystävämme luona. (sulku teksteistä ei kannata välittää, ne on kaikkos juttuja, ja ne ei siis "tarkoita" mitään...)Portilta hän huutaa " Tervetuloa (haistakaa pa***)" "ompas mukavaa nähdä! (aivan kauheeta)" Tähän paikkaan on aina mukava mennä. Isäntä pakitti asuntovaunun pihaan, ja heti tuli "voi hurja, sä pakitit tosi hienosti tuohon, olet kyllä taitava kuski". Noh, siinä olen kyllä samaa mieltä, mutta kuinka moni sen sanoo? Isännällekkin tuli varppina hyvä mieli.
Illan sapuskoita mietittäessä, sanoimme, että mitäs jos tehtäisiin dippi vihanneksia. "Mitä ne on?"... Saimme ylipuhuttua heidät mukaan, ja kun sapuskat olivat syöty, totesi isäntä "Ei kyllä oltais hogattu itse laittaa tälläistä, nää on hurjan hyviä, vitsi, onneksi te ehdotitte näitä, on kyllä hyvää!". Kuinka moni olisi sanonut tuon, "onneksi te ehdotitte näitä"???
Joten, sain kait tämän asiani selväksi? Miksi ei kaikki voisi sanoa pientä kiitosta tai positiivista sanaa, ihan pienistäkin asioista? Niistä tulee hyvälle mielelle! Eikä mikään jää sitten ainakaan epäselväksi.

Noh, onhan tuossa suorapuheisuudessa ihan sellainen yksi pienikin juttu, se kääntöpuoli...
Matkasimme näyttelyyn, ja huomasimme, että näyttelyn pihalla on parkkimaksun kerääjiä. Huikkasin takapenkiltä isännälle, joka ajoi, että sanot että me mennään vain purkaamaan, ettei me makseta maksua. Noh, mitä tapahtuu kun isäntä avaa ikkunaa- "no haistakaa nyt vi**u, vi****n siitä edestä!" Heh, mitään säästämättä, V.stä tinkimättä... Isäntä sitten tulkkasi häkeltyneelle parkki miehelle, että me mentäis vaan purkaamaan...

Mutta asiat tulee sanottua suoraan. Ja asian toimitus on aina avointa ja vilpitöntä.
Tätä samaa asiaa on myös (ainakin melkein) elokuva - YES MAN. Mies, joka sanoo kaikelle kyllä. Kokeilkaa! =D

Ja terkut Kaikkoselle... ;) Tullaan taas pian käymään!

*

Ei kommentteja: