tiistai 9. kesäkuuta 2009

Ja kitara soi!

Hääkausi on taas avattu, ja menneissä häissä oli bändi soittamassa (niin kuin aina tietty...). Seurailin bändin toimia. Bändi koostui kolmesta jampasta, auto, iso peräkärry ja julmetusti kamaa! Auton pojat saivat ihan soittopaikan viereen, ja äkkiäkös kamat olivat kasassa. Ripeetä menoa, vaikka itse artistit roudasivat kamansa ja laittoi ne toimimaan.

Soiton alkaessa tuumin, miten palkkio menee? Jos kaikki kantaa kamat ja virittelee ne paikoilleen, yksi soittaa rumpuja, yksi bassoa (vai mikälie kitara se olikaan), ja yksi soittaa kitaraa ja laulaa lisäksi. Laulaja myös teki kaikki väli höpinät, jolla aikaa muut hörppivät lonkeroa... Joten laulaja kait oli kuskikin...? Kuka saa suurimman osan palkkiosta, vai meneekö se tasan kolmeen pekkaan? Vai? Eikö laulaja tee kuitenkin isoimman työn? Tai ainakin kahden tyypin työn, sillä monessa bändissä laulaja on erikseen... Onko muut sitten katkeria, kun yksi saa enemmän? Vai onko yksi katkera, että tekee tuplana duunia, ja saa saman kuin muut?

Omissa häissäni ollut aivan mahtava bändi, otti muistaakseni keikastaan 300e... Heitä oli myös 3, joten 100e äijään?
Se on selvä, että bändi on pakko olla, ja vaikka niitä tuntuu olevan pilvinpimein tarjolla, huomasin itse ainakin, että niitähän ei sitten ollutkaan kun tarvis oli. Onneksi Bestmanin duunikaveri oli bändissä, jotka sitten pelastivat meidät, erittäin hauskalla ja miellyttävällä musiikilla. =)
Jotta saa hyvän bändin, niin parasta olla hyvissä, hyvissä ajoin liikenteessä. Kyseinen bändi edellisissä häissä oli myös oikein oiva. Samoin toki häätkin. =)

*

Ei kommentteja: