maanantai 17. marraskuuta 2008

Kuinka turvallista on vinguttaa visaa?

Olen ollut aina puolesta, käyttää ulkomailla Visaa ja Visa Electronia. Ei tarvitse vaihtaa rahaa, tai kantaa käteistä. Visa on reilu tyyppi, maksaa mun ostoksen jne... ;)

Kävipä niin, että viime joulunahan olimme Lontoossa. Soipa puhelin perjantaina "Säästöpankista Teija Tarkka päivää..." No hei vaan. "Olette käyttäneet Visa Electron kotrttianne Brittiläisessä kirjakaupassa?" No joo, taisin siis Lontossa ollessamme toki ostaa systerille kirjan, joten kyllä... "Kyseiseen kauppaan, on tehty jonkinasteinen tietomurto, ja kortti tiedot, ovat joutuneet vääriin käsiin. Varotoimena, sinulle lähtetetään täältä uusi kortti, ja vanhasi kuoletetaan..." No jep, sepä mukavaa. Onneksi noita kortteja riittää, joten ei hätää. "Pyydän teitä myös tarkistamaan tilitietojanne lähiaikoina, ettei veloitusta ole tapahtunut." Apua, mun rahat! Viimeisetkin jos viedään! Pikana pankkiin. Tilillä oli edelleen rahaa, mutta nyt jännätään, kun tililtä on tehty katevarauksia. Olinko tosiaan itse käyttänyt noin paljon, vai onko joku sorminiekka kerinnyt... Noh, onneksi puhutaan vain jostain kympeistä, JOS siellä joku on käynyt. Sillä muistelin kyllä ostoksieni olleen jotain tuota summaa, jota katevaraus oli. Ja sitäpaitsi, eiköhän noita korvata, jos tililtä häipyy rahaa... Mutta, on se. Olen miettinyt kyllä tosiaan monesti, kun kortteja käytetään, että hemmetin Pepe tekee lisää veloitusta, kun olen selkäni kääntänyt! Mieltä kuitenkin lämmittää se, että nykyään sirukorteissa, on tunnusluku, jota aijon jatkossa todellakin käyttää!

Mietin kyllä seuraavan kerran, missä korttiani käytän. Onko käteinen kuitenkin parempi vaihtoehto? Ja vaikka olen monen monta vuotta käyttänyt kortteja, ei ole tälläistä koskaan aijemmin tapahtunut. Mietin kyllä kortin käyttöä Mexicossa, mutta kukas epäilisi käyttää korttia Lontoossa...? Jaa´a... Parasta on tietysti itse jokaisen,käyttää tunnuslukuaan, ja ottaa se kuitti siitä ostoksesta, ja verrata sitä tulleeseen laskuun tai tiliotteeseen.

Ei kommentteja: