tiistai 3. helmikuuta 2009

Leipuri hiiiiivaa...!

Kävimpäs eilen hierojalla... Nyt on selkä tiukasti juntturassa. Mutta fiilis hierojalla oli hyvä. Meillä käy säännöllisesti hieroja kotona. Hän hieroo, kuin isompikin mies, vaikka onkin nuori naikkonen =) (terkkuja vain Riinalle!) Eilen kävin toisella hierojalla, kun sain lahjakortin. Hänen metodit olivat hyvin paljon erillaiset, mutta oikein miellyttävät. Hänen kanssaan tulikin puheeksi, miten voi olla erillaisia hierojia. mm. naapurissamme, Eestissä, ei hierojilla (tai muillakaan vastaavilla) ole minkään näköistä koulutusta. Yksi, isosta porukasta, tulee Suomeen oppiin,ja opettaa sitten 20 muuta. Tämä on jo luksusta, eli yleisesti ottaen, monellakaan, ei ole edes tälläistä "koulutusta".
Olen kerran käynyt Tallinnassa hieronnassa, ja voi viddu... Minua heitettiin, kun paloiteltavaa lihaa, kovalla vanerilla, ja hieroja hieroi kaikki mahdolliset paikat. Mahan leipominen, oli se kaikista tarpeettomin. Kuunneltuani osaavien hierojien kommentteja, olen kuullut, että vatsan hierominen, on jopa vaarallista, sillä suolisto voi vaihtaa paikkaa jne... Noh, eipäs tarvii mennä enään sinnekkään, siis Tallinnaan. Ja uskon, että kohta siellä ei käy kukaan muukaan. Kuka menee hierontaan, jos kohdellaan noin? Tai jalkahoitoon, jos ei edes välineitä desinfioida asiakkaiden välillä? Parturi- kampaaja leikkaa samoin,kun meidän isäntä ja manikyyri heittää kynsilakat syliin... Kuka haluaa maksaa tälläisestä? Noh,minä en ainakaan. Se edullisuus, käy pian kalliiksi!

Olen myös joskus ollut Slovakiassa kokovartalohieronnassa. Tällä kertaa hierojana oli iso (siis todella iso) raavas, karvainen ja tuhiseva mies. Hän ei puhunut englantia, joten se vaikeutti kovasti olemista. Ensiksi hän kysyi selvästi jotakin, ja osoitti radiotaan... Ajattelin, että ahaa, musiikkia, tottakai ja nyökyttelin päätä. Noh,kävin mahalleni pöydälle pötköttämään, ja mitä? Radio laitettiin päälle, ja mitä? Sieltä kuului vain puhetta. Hetken sitä kuunneltuani, tajusin, että kyseessä oli äänikirja...? En kyllä tajunnut, mitä he siellä puhelivat, mutta....
Jännityksellä myös odotin, että kuinkahan reipas hieroja oli, mutta... Iso mies tuntuikin lähinnä siltä, kun olisi tiskirättiä vedellyt selkääni pitkin. Hyvin kevyttä hierontaa, ehkä enemmän rentoutusta. Noh, se oli ihan hauska. Kesti tunnin, ja olihan se. Kun tulin ulos huoneesta, kaverini hirnui aulassa ja kysäisi " pääsittekös pitkälle äänikirjassa?" Eli, sitä se oli, ja ilmeisen jännäkin, koska hieroja aina välillä pysähtyi, kun oli ilmeisen jännä kohta =D

Kaikkea löytyy! Laadusta kannattaa maksaa,eli käyttäkää sitä hierojaa, jonka olette havainneet hyväksi. Ja mikäli tavallinen hieronta on liian kovakouraista, niin suosittelen oikein lämpimästi shiatsu- hierontaa!

=)

Ei kommentteja: