maanantai 2. maaliskuuta 2009

Lentokentällä on vain rikkaita?

Taxit, nuo kaupunkimme pikku menijät...
Tänään katselin paria taksikuittia. hmm... Kaksi matkaa, pisteestä A, lentokentälle ja lentokentältä pisteeseen A. OK, kaikki tajusi? Siis sama matka, kahteen eri suuntaan.

Kohteesta A, lentokentälle klo 6.56, to aamuna: Perusmaksu 5,00e, matka 18km = 25,60 ja thats it. 30,60e.

Lentokentältä kohteeseen A sunnuntai iltasella, ennen klo 00.00; Perusmaksu 7,70e (ok, oli "yö" aika ja sunnuntai). Taksa 18,4km (?)= 25,80e ja MITÄ? LENTOKENTTÄLISÄ 1,50e. Mikä hemmetin lentokenttälisä? Onko sitten olemassa Juna- asemalisä? tai torilisä kauppikselta? Stoccalisä? HÄ? Mitä ihmettä? Yhteismaksu oli 35,00e, eli 4,5e kalliimpi, kuin toiseen suuntaan. Siis mitä, joku 25 markkaa? Onko toi nyt reilua? Tarkoittaako tämä, että lentokentällä saa ottaa tälläisen skeida lisän, koska jos on varaa lentää, niin on varaa maksaa taksistakin enemmän? HÄ?
Tajuan, että lentokentälle tulevien taksejen ja kuskien pitää olla mm. asianmukaisesti pukeutuneita, mutta onko ne niin paljon parempia, kuin "tavan" taksit? Miksi tuo toinen kuski ei räpsäyttänyt lisämaksua, kun pöräytti lentokenttä alueelle? HÄ? Kertokaa nyt tolppa- apinat minulle, MAKSAAKO KUSKI SIITÄ, ETTÄ NOTKUU LENTOKENTÄN TOLPALLA???
Tämä on ainut asia, jonka ymmärtäisin, ja sitten matkaan laitetaan reippaasti asiakkaalle lisähintaa... =(

Täältä kun katsoin, en löytänyt tälläistä "lisämaksu" kohtaa...
Täältä taas löytyy... Tuolla myös selitetään se, että se tosiaan maksaa takseille, tulla notkumaan Helsinki- Vantaalle... Ja lisäksi, koiralisä? Ei voi oikeasti olla totta? Opaskoirista ei tietty peritä mitään, joten, jos tarvii koiria viedä taksiin joskus, niin ei muuta kuin keppi käteen ja koirille valjaat. =( Kuinka koirien kuljetus voi maksaa? Eihän ne edes istu penkillä? Vai saako sitten tähän hintaan jo tulla penkille? Koko poppoo? Ja jos tarvii auttaa, niin sekin maksaa. Vi***, mitä hemmettiä? On se hyvä, kun ei tuota tulevaa "lamaa" saa ruokkia, joten, ottakaa mallia taksikuskeista, lisämaksua lisämaksun perään... Saakelin Tolppa- apinat! (ja tämä on Juha Vuorisen idea...)

Eli, jos olet lähdössä lentokentälle niin mene taksilla ja palaa jollain muulla... Oman auton säilytys maksaa aikasta reippaasti, joten omakin auto kannattaa jättää jonnekkin muualle parkkiin. On se... Kaikesta kynitään rahaa... =/ Minäkin taidan laittaa liikkeeseeni kyltin, "jos pyyhkäset jalat kahdesti mattooni, maksaa se eukun. Yksi pyyhkäisy veloituksetta"

*

Ei kommentteja: