keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Hajuja ja makuja!

Ihmiset tykkäävät eri asioista. Hajuista ja mauista. persoonallista. Mutta, mitäpäs jos hajut ja maut ovat erityisen voimakkaita? Tai niitä ei ole? Oma nenäni on super tarkka. Saatan istua liikenne valoissa, ja yks kaks nenääni uiskentelee jokin haju tai tuoksu. Ehkäpä tupakan haju... Ja kun lähden liikkeelle, huomaan, että monen auton päässä oli tyyppi, joka poltti autossa, ikkunat kiinni...
Makuni on myös erikoisjalostunut. Sellaiset maut, joista en pidä, niin niistä en sitten oikeasti pidä. Kala, hyi olkoon! Lammas, vielä kauheampaa. Ja ne, jotka ovat aijemmin minua huijanneet, "maista tätä, ei tää maistu yhtään lampaan lihalle!", niin ukoskaa, olen kokenut tämän huijauksen niin monesti, että en mene enään siihen lankaan. Maistan ja haistan niin paljon sellaista, jotka muilta jää tyystin huomaamatta. Äiteeni koitti huijata minua "herkullista tomaatti keittoa, syö vain" Jujuhan olikin siinä, että maistoin välittömästi, että mukana oli myös vuohen juustoa, joka on todella ällöä! Ja samoin, äitini oma tekemä hernekeitto... Jossa oli "palvilihaa"... Joopa joo, hajusta jo tunsin, että kyseessä oli mukana uitettua villapaitaa (eli lampaan lihaa... Vaikka se olikin savustettua). Koekemus tuo mukanaan varmuutta, joten, minua on enään turha houkutella mukaan syömään mitään villasukkia tai muuta. Koska minuun ei tehoa enään, "ei tää yhtään maistu..." Sillä se maistuu! Uskokaa jo!

Olen muutenkin super kranttu ruuan suhteen. En syö kalaa, riistaa, enkä lammasta. Kaikkenlaiset vihannekset, kasvikset ja hedelmät kelpaa. Juustoja nam! Ja saahan sitä yllättävän paljon aikaiseksi naudan ja kanan lihasta, mutta niistäkin vain file osat. Ei hemmetti mitään kasleria! BLÖÖ!

Sairastaessani nyt viidettä päivää, koen ongelman. En haista tai maista...!!
Mitä järkeä on syödä kinkkua leivällä, jos ei sitä maista? Hinkkasin aamulla hajusaippuaani, ja ei se tuoksunut! Hyvä puoli tässä on se, ettei tarvitse dödöä, en kuitenkaan haista omaa käryä... ;)

Ei kommentteja: