tiistai 9. syyskuuta 2008

Poliisi, poliisi, poliisi...

Tänään aamulla TAAS, puhallutus. Vasta puhalsin viime viikolla, ja useasti nopeus valvontaa myös. Tämä on ihan ok, mutta, asuessani monta, monta vuotta, poliisilaitoksen naapurissa, minua ei koskaan, ei ikinä puhallutettu. Helsingissä olen tainnut koko ajokortti aikanani puhaltaa muutamia kertoja. Tutkan olen nähnyt myös... Mutta, kuinkas kävi, kun "maalle" muutettiin. Varmaan kerran viikossa on puhallutus tai tutka. Yleensä aina samoissa kohdissa, ja näitä paikkoja on tasan 3kpl. En väitä, että nämä olisi huonoja vaihtoehtoja. Tottakai tarvitsee, ja pitääkin olla näitä, ja nimenomaan, kun on koululaisia liikenteessä lähistöllä. Mutta, tänäkin aamuna, 4 poliisia seisoo tiellä, ja puhalluttaa. Tässä kohdassa juuri viimeksi oli puhallutus myös. Paikkana jees, sillä kun huomaat poliisit, et voi enään kääntyä pois. Lisäksi edelliskerralla, puhalsin töistä tullessani, koirien kanssa lenkille mennessäni ja tullessani... Eli pitivät puhallutusta melko kauan, ja alkoipas jo itseäkin hermostuttamaan, kun kokoajan olet huulet tötteröllä puhaltamassa niin että räkä lentää.
Olen kuluttanut tämän melkein 4 "maalla" asumis vuoden aikana varmasti 100l ämpärillisen verran noita pillejä. Ja kuinkahan usein, joku jää kiinni noissa kohdissa? Varmasti jokainen, joka siiderissä lähtee ajamaan, ei mene tuota kautta, vaan kiertää ne.

Poliisi on kaveri, tai ainakin pitäisi olla, joten sopii olla ryypiskelemättä, jos meinaa rattiin tarttua. Niin, ja se apina, joka suhisee mopollaan, ilman kypärää, tuppi kaakossa 30km rajoitus alueella, hirveällä pörinällä meidän tietä edes takas, niin olisi kyllä poliisin jututusta vailla. Itse, mopo aikanani, en suhissut omalla tiellä, vaan ihan muualla. Toisaalta, koska vahingon ilo on paras ilo, niin jatkakoon vain ajeluaan tuokin poika, sillä olen nyt parina kertana saanut makeat naurut, kun olen kuullut ensin hirmuista kaasutusta, katsonut ikkunasta, niin poikahan koittaa keulia tms. ja lentää turvalleen! Jousena tietysti vielä nousee ylös, ja katselee tilannetta, näkiköhän kukaan... HIHII! Kivat kolinat kuuluu, kun mopo viistää asfalttia pitkin! Ihan oikein sillekin! Ja nauran ensi kerrallakin! xD

Ei kommentteja: