tiistai 16. syyskuuta 2008

Sieniä kuin sateella!

Näin on, nyt niitä on! Siis sieniä! Mustikoita en ole nähnyt tänä vuonna. Puolukoita joo, ja sieniä todella reilusti. Keräilimme vakio kanttarelli mestoilta tänä vuonna sieniä n. 5 kertaa. Normaalisti niitä saa kerättyä yhden kerran ja toisella kertaa löytyy ne, jotka jäi huomaamatta ekalla kerralla. Nyt löytyy suppiksia ja paljon sekasientä! Purkit loppuvat, kun on sieniä laittanut. Pakkanen on hyvällä mallilla, jne. Ja sitäpaitsi, liikuntaa!

Olen ollut muutaman kerran oikein sienessä, tietoisesti, tänä syksynä. Mutta kuten esim. tänään, kävelin muutaman sienen ohi, ja kas, koiran kakkipussirulla esiin, ja sienet pussiin! Ja äkkiä humahtaa pari tuntia kyykkiessä metsässä. Koirat tietysti juoksevat intona ympäriinsä sillä välin. Eli kaikki hyötyvät! Ja huomenna taas uusiksi, "lenkile" ;D

Ainut SUURI miinus on hirvikärpäset! Nuo ällöttävyydet! Syöksyvät vauhdilla, ja liimautuvat kiinni takin reunaan. Siitä hiipivät sivuluistoa niska villoihin! Ja sen jälkeen itse onkin jo hulluna heilumassa ja repimässä hiuksia! Hyi, hyi, hyi ja hyi! Ja käsittämätöntä, viilasin sieniveitsellä yhden ehdokkaista kahtia, niin ei muuta kuin meno jatkuu vaan! Etuvetosia, nuo veitikat!
No, sen verta sieni hullu olen, että yhdet hirvikärpäset ei saa minua pidettyä poissa metsistä! Kiitosta vain taas idän ihmeille, kun on tuollainen ällötys levinnyt suomeenkin! HYI!!

Ja taas kutisee, niskassa...

Ei kommentteja: