tiistai 8. heinäkuuta 2008

Home, sweet home!

Onpa ihanaa olla kotona. Oma loota ja vessa =)
Reissussa oli huippu kivaa, ja näyttelystä tuli enemmänkin kuin odotettiin! Buffa pöydässä olemme nyt ahmineet niin paljon, että kotiin tullessa kelpasi perunat ja soossi, ihan pelkästään!

Matkalla sattui ja tapahtui kaikenlaista, kuten mm. puu kaatua rätkähti eilen nenämme eteen! Onneksi maisemia katsellessa kaasujalka oli kohtuullisen kevyt siinä kohti, muuten olisimme jääneet alle. Laivalla takana olevaa autoa oli kolhittu, ja selitys selityksen jälkeen ryöpsähteli kuskin suusta... Loppujen lopuksi klommo kait jäi siihen, ilman erillistä korvausta tms...

Laivamatkasta koirien osalta maksoimme 96euroa. Se on mielestäni kohtuullisen paljon. Koirien "ulkoilutus" on tietysti järjestetty kannelle, pienen pienen hiekkalaatikon voimin. Tämä olikin todella kuvottava, haiseva ja ällöttävä yllätys! Juurikaan kukaan koirista ei mennyt laatikkoon, saatika että Vares olisi sinne edes mahtunut. Laatikko löyhkäsi niin että oksetti kulkea edes ohi. Mukana itselläni ole pelkät sandaalit, joten uitin varpaitani jääkylmässä kusi-vesi lillussa kannella. Eli kansi lillui vettä. Ja koirathan tietysti olivat sinne pissineet. HYI HEMMETTI! Hävetkää laiva yhtiöt! Tälläinen näyttely naapuri maassa, ja laivat ei ole mitenkään varautunut ylimääräisesti tähän! Varmaanko koirani pissi ja kakki laivalle? No EI! Olisiko ollut liikaa vaadittu esim 4 kpl heinä paaleja kannelle? Narttu koiratkin olisi voinut pissata... Ja meidän rekuthan on opetettu, ettei pissailla sisälle, tai kadulle! Kävi kyllä niin kovasti sääliksi pissi hätäistä Varesta, joka itkeä tuhrutti hytissä "ulkoilun" jälkeen. Olihan se jo pidättänyt 19h!
On kait sama asia, että lapsille on kyllä järjestettynä jos jonkinlaista ohjelmaa. Pallomeristä kaiken sortin pelikonsoleita, piirrustusta, puuhastelua, pelejä, ohjelmaa jne... Olisiko vaikeaa, laiva vetää 100 lemmikki paikkaa á 12e = 1200e, eikä tälläisestä summasta irtoaisi pariin heinäpaaliin, tai pätkään pressua jolle levittää hiekkaa! Näin ollen muillakin matkustajilla olisi miellyttävämpää, jos koirat ei pissisi ja kakkisi (jos tekevät tarpeitaan) pitkin kantta.
Turku- Tukholma reitti oli varmaan ihan ääri tapaus tuolle matkan pituudelle. Mutta tuo Tukholma- Helsinki väli oli jo niiiiin liikaa, että tarvii sanoa, ensi kerran kun lähden, oli laiva mikä tahansa, otan varmana oman heinäpaalin tai ruohonleikkuu jämää pihalta pussillisen mukaan, jotta voin itse levittää sen koiralle kannelle, jotta se edes pissisi! Kansi on kuitenkin HYVIN helppo siivota, pelkkä painepesuri! Ja mereen lentäneet oljen jämät, ei haittaa!

Tsempatkaa nyt jo laiva yhtiöt!
Koirallisia matkustajia kun on melkoisesti!

Ei kommentteja: