tiistai 12. elokuuta 2008

Alkoholitonta, kiitos!

Nyky- ihminen on aikamoinen viinasieni. Luvut, per henkeä kohti juodusta vuosittaisesta määrästä on huima. Suomalaiset joivat vuonna 2002 noin 9,3 litraa sataprosenttista alkoholia henkeä kohti! Mieletön määrä, verrattaen siihen, että esim. itse en juuri juo... Ja kuinka paljon on muitakin juomattomia tai niitä jotka juovat vain todella vähän. Lapsia ym, jotka eivät kuluta laisinkaan. Eli ne, jotka oikeasti juovat, juovat sitten tosiaan. HUH!

Tämä on tullut jo oikeastaan melkoiseksi riesaksi, ainakin itselleni. Miksi tarvii selittää, en halua juoda? Miksi? Mikä on niin vaikeaa ymmärtää, että kaikki ei halua juoda? Ei maistu, on autolla, kaamee darra, raskaus, päänsärky johtuen viinasta jne. ovat mm. noita "syitä" olla juomatta. Mutta voisiko asian kääntää toisin päin? Miksi ihmeessä juot? Sitä ei tarvitse selitellä? Eikä kukaan kysele? Ne ainaiset tissuttelijat voivat jopa olla kunnon alkkiksia, joka on mielestäni vaarallisempaa, kun se ettei juo. Moni sanoo aina," no ota nyt!!". Miksi? Miksi helvetissä pitää ottaa, jos ei halua? Noh, kun ei ota, tekee se sinusta tylsän seuralaisen, ja sinulle käännetään jo ehkä hieman selkää... "ei se kuitenkaan ota mitään..."

Laki suojelee ottamasta, kun autoilet. On "pakko" mennä nykyään joka paikkaan autolla, jotta ei tarvitse sen enempiä selvitellä. ÄRSYTTÄVÄÄ! Ja kuten nuo kalalliset häät, oli myös suuri miinus siihen, että jouduimme oikeasti metsästämään alkoholitonta juomaa toverin kanssa. (terkkuja Katille!) Kun jossain vaiheessa kävin kysymässä, oliko alkoholitonta juotavaa tarjolla, sain vastauksen, hmm.... nooo.... On meillä kahvia ja vettä... HÄ? Kahvia, jota en juo, ja vesi, joka oli niiin kauhean makuista kaivovettä että yök! Eli,ollaan sitten kuivinsuin. Alkoholillista löytyi kyllä kaikissa sateenkaaren väreissä, koossa, merkeissä ja mauissa!
Ruinaamalla saimme sitten lapsille tarkoitettua colaa ja pommaccia! Wohou! Hieno meininki! Tämä monesti vaan vahvistaa omaa juomattomuutta. En viitsi ottaa, on kivempi etsiä jotakin alkoholitonta juotavaksi kelpaavaa... =/

Kohtahan se on taas viikonloppu... Ei muuta kuin kannat kattoon, ja meillä ne nousee ilman viinaakin. Pyrippä samaan, voi olla selvinpäin vaikeeta!

Ei kommentteja: