torstai 14. elokuuta 2008

Huijareita...

Ihminen on liika luottavainen. Pitäisi jo oppia, ettei luota kehenkään. Varsinkaan autokauppiaisiin, joilla on valkoiset kengät. Selvä huijarin merkki. Äiteeni on jo kakarana opettanut, että mies, jolla on valkoiset kengät (en tarkoita lenkkareita) on huijari. Koittaa jujuttaa sinua ja puhuu niin paljon, että menet ihan pyörryksiin! Huomaat vain hyvät asiat, ja niitä huonoja asioita vähätellään.
Autokaupat sujuivat hyvin, ja toivomme että ensi viikolla uusi perheenjäsen on sitä, mitä ostimmekin. Siitä ei nyt olekkaan kyse, vaan ylipäätään, kuinka ihminen voi "pukeutua" valheisiin niin hyvin. Ainahan se tulee sellainen ensi vaikutelma. Ja jos se on erittäin hyvä, ei sitä oikein osaa edes epäillä. Mutta ainahan sitä vaan käy niin, että tulee huijatuksi. Asiassa tai toisessa. Vaikka ostos olisi kirpputori ostos, tuntuu pahalta jos on tullut huijatuksi. Muistan joskus, kun olin kirpparilla myymässä. Minulla oli sellainen 0,10e rompekori. Sieltä sitten likka osti jonkun ikivanhan vaatteen. Maksoi siitä tosiaan 10 centtiä. Tuli hetken päästä takaisin, että hei, ei tämä olekkaan hame, vaan housut, saisinko rahani takaisin? Noh, pakko oli korjata, että vaate ei ollut housutkaan, vaan takki, hieman erillainen sellainen. No siitähän pimuli innostui, ja piti takin. Mutta noin voi moni ajatella eri lailla. Ja hän ehkä koki tulleensa huijatuksi, sillä ei saanutkaan sitä, mitä oli ostanut.

En ymmärrä, miksi myydä viallista, tahallaan? Pistetään vahinko kiertämään. Muistan myös joskus, kun tallilla, jolla kävimme, oli hevonen myytävänä. Hevonen oli sairas, mutta pysyi oireettomana lääkkeillä. Hevonen myytiin täyteen hintaan, ilman että uusi omistaja tiesi tuosta viasta. Olisikos ollut hieman ystävällisempää hevoselle, että hinnasta olisi tingitty, ja kerrottu ostajalle viasta. Näin ollen olisi lääkitystä voitu jatkaa heti, eikä olisi uuden omistajan tarvinnut kustantaa kalliita eläinlääkäri maksuja, kun hevonen alkoi ontua, lääkkeiden tehon hellittäessä. Mutta, kait meissä kaikissa asuu pieni huijari, joissain se on vaan hieman isompi. Tämä ryhmä valitettavasti sijoittuu monesti autokauppaan, hevosmiehiin ja asuntokauppaan.
Olen taas oppinut virheestä, ja jatkossa olen hyvin, hyvin paljon tarkempi...

MUISTA, älä osta MITÄÄN kauppiaalta, jolla on valkoiset kengät, tai jos yhtään epäilet huijausta tai asioiden pimittelyä ;D

Ei kommentteja: