torstai 7. elokuuta 2008

Lapin kaipuu...

On nyt tällä hetkellä hyvin suuri. Joka vuotinen lapin reissumme, jää todennäköisesti tältä vuodelta nyt tekemättä... Se, ken on myös viehättynyt lapin lumosta, tietää mistä puhun. Se kuka ei tajua, niin mene käymään!
Perusasioista lähtien. Yksi ystävämme asuu lapissa, ja häntä näemme vain noilla lapin käymisillään. Porot on jees.Maisemat, ruoka ja ne pienet tiet ja joen uomat. Kaikki. Lappi kokonaisuutena on yksi parhaimmista lomakohteista. Lapinmatkailu on kyllä jokseenkin melko arvokasta touhua. Lapissa kaikki se turistoitunut osuus maksaa. Mökki viikko 1000e tienoolla, moottorikelkkasafari, ehkä vain 2h, monta sataa euroa.. jne. Mutta, kun on periaatteella, reppu ja reissumies, niin pääsee edukkaasti. Esim. Utsjoella Nillan leirntäalue, on mitä parhain, eikä ole hinnalla pilattu. Paikka on avoinna silloin, kun soitat itse Nillalle ja pyydät häntä tulemaan =) Eli meininki hieman erillainen kun mitä täällä ruuhka- Suomessa. Utsjoella myös parhain poronkäristys, hotelli Luossajohkassa, halvimmalla sen sai nelostien varrelta Inari- Ivalo välillä. Paikan nimi on hakusessa, joku karhunkolo se oli ;) Kilpisjärvellä on mieletön meininki, ja jos vielä ehkä raaskii, niin ajaa Norjan puolelle Tromssaan tai Altaan. Siellä sielu lepää. Kirkkaat vedet ja vuonot. Tunturitkin ovat tainneet muuttua ihan oikeiksi vuoriksi ja lumihuipuiksi. =)

Voi voi... =/

Lappi on koluttu moneen kertaan läpi, mutta edelleen olisi paikallaan mennä. Oikeastaan tästä alkaa tulla jo pieniä vierotusoireita. Ei nää porojakaan! Olimme suunnitelleet hätäapureissua tuohon ihan pororajan tuntumaan, mutta eikös sitten tullut sukujuhla, joten... Vielä viimeinen rimpuilu oli, kun olisimme lähteneet lokakuulla Hailuotoon. Sieltähän olisi helppo puikata kotimatkalle vaikka pudasjärven kautta, olisi nähnyt edes poroja, mutta nyt taitaa tuokin reissu peruuntua... =/

Nyt lupaan ja vannon, kautta lapin kiven ja kannon, että ensi vuonna menen, vaikka fillarilla!!

Ei kommentteja: