keskiviikko 27. elokuuta 2008

Ja persiljaa ei tietysti voi syödä...

Ravintola annoksessa oleva persilja lentää useati syrjään pihvin ja pottujen päältä. Mikähän siinä on, ettei sitä koskaan voi syödä? Tai miksi sitä siihen aina laitetaan? Pikku tupsu vihreää monesti kyllä piristää annosta, mutta kuinka moni oikeasti sen syö? Persilja on tärkeä viljeltävä kasvi. Monissa etelän maissa persilja, kuten moni muukin kasvi, kasvaa rehottaa villinä. Me siis toisinsanoen syömme välimeren voikukkaa... Itse en tuosta kasvista diggaile, samoin kun en myöskään tykkää tillistä. Nuo ovat hyvin vahvoja maultaan, ja minun mielestä pilaa itse ruuan maun. Se ken tykkää, syö ravintolassa myös muidenkin tupsut. =)
Ruoka annoksien päällä näkyy olevan myös monesti herneen versoja, basilikaa tai auringonkukan versoja. Nämä kyllä kelpaavat minulle! Näitä kuitenkin harvemmin on saatavilla. Mutta persilja ja tilli, hmm... pupun ruokaa...

Nykyään kaikki vaalivat vähärasvaista ja terveellistä ruokaa. Voiko siis olla hyvillä mielein kun ison pihvin ja ranskalaisten kanssa syö pikku tupsun vihreää ja öljyssä hukutettuja, grillattuja vihanneksia?
Joskus muinoin, maailman parhaassa ravintolassa, siinä ainuussa, jota olen koskaan jäänyt kaipaamaan, oli tarjolla valtavat annokset. Suurin osa lautasesta täyttyi herkulliseen salaattiin. Yleisesti se oli raastesalaattia, eli ihan juurikin sitä, mitä "terveellisen" ruuan pitäisi olla. Päällä siinä oli ananas. Voi olla että joku tupsu muutakin vihreää. Lautaselta löytyi myös valtava röykkiö juuri sitä, mitä olit tilannut. Annos oli sellainen, että varmasti siitä tuli täyteen, mutta myös sellainen, jonka voisi mieltää terveellisemmäksi. Oikeata salaattia. Tällöin tuli syötyä niin ettei ahminut itseään täyteen vain ranskalaisista. Pihvit olivat isoja, ja ranskalaisiakin julmettu läjä, mutta pääsääntöisesti, salaattia ja pihviä. Ei yhtään niin rasvaista ja pahaa kuin ne öljy vihannekset ja ranskalaiset ja se minipihvi.
Kerrottakoot nyt kuitenkin, että kaipaamani ravintola siis on lopettanut toimintansa jo... =(
Kyseessä oli niinkin isolla paikkakunnalla, kuin Artjärvellä sijainnut Nyssäkkä- ravintola. Harmi... Siis se lopettaminen,koska se oli oikein maukas mesta =)

No joo,vihreetä tai ei, niin oikeat, kunnolliset ravintolat ovat kiven alla nykyään. Kaikenlaista gourmet mestaa kyllä löytyy. Näiden paikkojen annoksista vain tulee vihaiseksi, ja hinnatkin ovat niin huimia. Halpojen paikkojen sapuskat ovat monesti hieman huonommista raaka- aineista valmistettuja, ja ruuan taso on huoltis luokkaa. Suosikki listalla on ehdottomasti nykyään ravintola Manala, Helsingin keskustassa ja Graniittilinna. Manalassa saa isot, hyvät satsit. Ja maan parhaan Ceasar salaatin. Graniittilinna taas tarjoaa herkkua, kalliiseen hintaan, pienessä koossa. Ruoka kyllä vain on niin herkullista, että tuolla voi joskus käydä maksamassa omaisuuden sapuskasta. Onneksi Graniittilinna on vanhempieni naapuri talossa, joten heidät saa useasti mukaan... Silloin ruokailu tulee huomattavasti edullisemmaksi =D
Hinta- laatu suhde on myös jokseenkin kohdallaan Mikkelin Fransmannissa (ja varmaan muissakin fransmanneissa) Tarjoilu pelaa (melkein aina) ja ruuat ovat hyviä, ja normaali hintaisia.

Kannattaa visitoida, nämä kaikki paikat, jos haluaa oikeata ravintola ruokaa, ja oikean ravintolan!

Ei kommentteja: